Inaris (Sigges) kattsyster död...


Lilla söta Isrosens Kannon har blivit överkörd av ett tåg...´
Vi sänder hennes familj alla varma kramar som finns och hedrar henne med några bilder när de var 6 veckor gamla.

Inari 6 veckor
Kannon och Tina blev förälskade i varandra.
Vila i frid, lilla Kannon ♥♥♥
 
.
 

Lilys nya kram...punschrulle

 

SOMMARÄVENTYR!!!

I sommar har vi haft några (lite halvroliga) äventyr på torpet.
Det började med att en fågelfamilj med nykläckta ungar hade bestämt sig för att bosätta sig under vår veranda.
Det här blev det vårt första lilla äventyr eftersom,.. tro det eller ej, våra små kissekatter tyckte att fågelfamiljen var något de gärna kunde spendera sina dagar på.
 
För att försöka rädda familjen satte vi upp ett skyddsnät för att hålla katterna borta.
Tyvärr hade vi många regniga dagar på torpet, men Sigge ville ta vara på den underbara friheten, så han var ute ändå! Lily höll sig dock ofta inne i värmen och torrheten när regnet öste.
Blötis!
Men några fina dagar hade vi allt! Då vågade sig lilla Lily ut.
När våra andra kattälskande vänner Tillys var på torpet hade de köpt med sig toppengoda godisar som speciellt Sigge inte kunde sig hålla sig borta ifrån. 
Får man inte godisarna av husse eller matte så får man väl ta saken i egna tänder.
Nu kommer sista bilden på kissarna tillsammans innan nästa äventyr satte igång.
Sen började nämligen Lily beté sig konstigt. Det började med att hon inte kom när vi ropade på henne, sen smet hon in under soffan och stannade där och tryckte.
Hon åt eller drack knappt heller, så vi började ana det var något som inte riktigt var rätt med vår lilla flicka. Vi trodde att hon hade blivit ordentligt skrämd av något i skogen. Men när hon inte blev bättre så vi tog henne till vetrenären.
   -Mjau, jag vill inte vara här!
När de hade undersökt lillgumsan (rätt ordentligt) på djursjukhuset såg de att hon hade nästan 41 graders feber. Dessutom trodde de att hon kanske hade Salmonella. (Stackars lillan, inte konstigt att hon gömde sig under soffan.) Lily fick stanna där i två dygn, vilket varken hon eller vi där hemma på torpet tyckte var särskilt roligt!
-Snälla! Ta mig hem!!!!!!!!!Snälla!
/En supersöt, men förmodligen aningen vettskrämd och onöjd Lily. 
Under tiden var Sigge på torpet och ägnade sig åt hemskheter.
Efter två dagar kom Lily hem till allas lycka! Men eftersom Lily var sjuk och hade varit hos vetrinären så luktade hon konstigt vilket gjorde att Sigge inte kände igen henne längre. Så han bestämde sig för att ignorera henne.
När det sedan var dags för matte och katterna att åka hem så var Sigge lååångt ute i skogen och hade inga planer på att komma tillbaka och åka hem. Så han fick helt enkelt stanna på torpet med oss andra och Lily fick åka hem själv. 
 Väl hemma tvättar Lily sitt framben där hon har blivit rakad på djursjukhuset. Snuttis ♥
- Matte, du inser väl att du kommer få leka med mig en hel del med min favoritleksak här eftersom jag inte har någon annan att leka med nu?
Efter några dagar kom Sigge hem till slut. Men tro inte att dramat är över här! Lily luktar fortfarande konstigt i Sigges nos. Så när Lily skulle springa över och hälsa på Sigge när han kom hem så fräste och morrande han bara. Sakta men säkert har de blivit vänner igen och tvättar och leker med varandra igen! Lycka! ♥
Det var våra sommaräventyr för den här gången!
 

Familjen katt

Vi är en kattälskande familj som bor på Lidingö utanför Stockholm. Den här bloggen handlar om våra två fina Sibiriska katter. De heter Isrosens Inari född i mars 2010 som vi kallar Sigge, och Starskys Gamma född i mars 2011 som vi kallar Lily.

RSS 2.0